22 november, 2008

Nästa hållplats, Mars...

Jag har följt serien Resan till Mars på Kunskapskanalen, Där får har man fått se hur forskare världen runt berättar hur man planerar för en (bemannad)(bekvinnlig) resa till Mars.
De tror att resan blir av om ca 20 år, Innan dess så ska test och prover tas, ny teknik ska uppfinnas och månen ska få en rymdbas! USA och Ryssland är i luven på varandra och Indien vill även de komma först till Mars! Kapplöpningen har börjat.

Det största problem som forskarna har kommit fram till är inte de tekniska svårigheterna...Man skulle i praktiken redan nu skicka upp folk till Mars, Det är faktiskt den mänskliga faktorn som är det största hindret. Hela expeditionen till Mars skulle ta runt 2,5 år och i stort sett hela resan ska skötas med Autopilot. Forskarna oroar sig för att de 6 Astronauterna av både kvinnligt och manligt kön som inte har mer än 40 kvadratmeter att leva på kommer att klösa ögonen ur varandra till slut, pågrund av Svartsjuka, Lappsjuka, Tristess, sömnlöshet, m.m...Ungefär som Big Brother.

Och om det inte skulle vara nog med det! Vatten kan de inte ta med sig i några större mängder, så duscha kan de glömma ( i 2,5 år ) och dricka fräscht vatten lika så ( De får filtrera sin egen urin och dricka)...Skål

"Bilden" Så här kan det kanske se ut 2028. Gjord i tusch och färgpennor

1 kommentar:

saxnaes sa...

Ojoj, här slog du huvudet på spiken. Utmärkt val av färger.

Bah varför får man inte se bilden när man kommenterar, hur ska man annars minnas det man såg och vill ge feedback om.

Änywäis, fabilöst på min ära.